Najvažnije kod kupovine ili prodaje stana je prenos vlasništva sa Prodavca na Kupca. Preko naše Agencije za nekretnine, možete bezbedno, lako i brzo prodati, kupiti, iznajmiti i rentirati Vašu nekretninu.

Vlasništvo nad nepokretnošću – stanom, kućom, placem itd, ima lice koje vrši faktičku vlast na stvari i to se pravnim rečnikom naziva neposrednom državinom. U nekim slučajevima se dešava da postoji više vlasnika nad istom nepokretnošću. 

Kako biste izbegli sve neprijatnosti oko nerešenih vlasničkih odnosa, konsultujte naše Agente prodaje i advokata.

Najčešći način predaje vlasništva nad nekretninom-nepokretnošću, jeste kad prodavac nakon overe ugovora i isplate pune cene preda kupcu nepokretnost, koju je kupac isplatio u potpunosti.

Mogući su i drugi načini predaje nepokretnosti u posed drugom licu:

Kod izgradnje objekata, nešto je drugačija situacija. Kada neko svojim materijalom i radom podigne zgradu ili drugi građevinski objekat na zemljištu čiji je vlasnik, ili bar korisnik te zemlje, onda taj koji je izgradio objekat postaje vlasnik izgrađenog objekta.

U slučaju kada neko svojim materijalom i radom podigne zgradu ili drugi građevinski objekat na tuđem zemljištu, a da pritom između njega i vlasnika zemljišta ne postoji ugovorni odnos, zakon predviđa različite mogućnosti rešenja  takvog problema na sudu. 

Najbolje je da pre svakog sticanja svojine, predaje poseda, izgradnje objekta ili kupovine stana u novogradnji, konsultujete našeg Agenta prodaje i advokata, kako biste bili sigurni da nećete imati ikakvih pravnih problema, sporova, tereta na nepokretnosti i brojnih drugih neprijatnih situacija.

Stojimo Vam na raspolaganju, kako bi kupovina, prodaja, zakup ili izdavanje nekretnina bili iskustvo za pamćenje.